U prepunoj sali Centra za kulturu „Nebojša Glogovac“ sinoć su polaznici dramske sekcije ove ustanove pod rukovodstvom glumice Dragane Matrak Bukvić premijerno izveli predstavu „Ispočetka“.

pozoriste-nevesinje.jpg (107 KB)

Na duhovit način mladi glumci, učenici SŠC “Aleksa Šantić“ prikazali su sugrađanima probleme u društvu, koji su dio naše svakodnevnice. Kroz devet priča publika je imala priliku da na jedan poseban način sagleda sve ono što svakodnevno opterećuje mladu generaciju, probleme sa alkoholom, kockom, porodičnim odnosima, pronalaskom zaposlenja.

Dragana Matrak Bukvić, voditelj novoosnovane dramske sekcije, kaže da je predstava rađena u saradnji sa DIS teatrom mladih iz Banjaluke, a u okviru projekta koji podržava mlade. Ona je dodala i da je poruka predstave da kada imamo problem nije sramota potražiti stručnu pomoć.Za nekoliko dana mladi glumci predstaviće se u Banjaluci u pomenutom teatru mladih, gdje će svoje prezentacije prikazati i mladi iz drugih gradova Republike Srpske.

U predstavi „Ispočetka“ igrali su: Danijel Ratković, Ilinka Batinić, Jana Đerić, Marija Parović, Milena Kokotović, Miloš Bulajić, Nikola Šaran, Nina Golijanin, Nina Kokotović i Ratko Grahovac.