U organizaciji Narodne biblioteke Nevesinje i Centra za kulturu "Nebojša Glogovac" u nevesinjskoj galeriji priređeno je Veče stripa i poezije sa Jovanom Bratićem i promovisana zbirka ilustrovanih pripovijedaka za djecu Branka Ćopića „Stripovijetke“. Radi se o izdanju Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija" predstavljenom na Šestom međunarodnom strip festivalu u Banja Luci i Sajmu knjiga u Beogradu.

Na ovom vrijednom izdavačkom poduhvatu bilo je angažovano više strip autora, crtača, scenarista i kolorista, među kojima i dvojica nevesinjskih strip umjetnika Jovan Bratić i Goran Lojpur.

Strip autor Jovan Bratić izrazio je veliko zadovoljstvo što je učestvovao u ovakvom projektu istakavši da je značajan za bibliotekarstvo, kulturu i istoriju stripa Republike Srpske.

"Ideja je bila da publici predstavimo književne klasike u novom ruhu kroz jednu potpuno novu vizuelnu formu", dodao je Bratić.

Goran Lojpur je naglasio da ovaj događaj i okupljanje na zanimljivom projektu pokazuju da još uvijek ima mjesta za kulturu, umjetnost i duhovnost na našim prostorima.

Strip branko copic1.jpg (222 KB)