Odbornici Skupštine opštine Foča jednoglasno su donijeli Odluku o dodjeli statusa od javnog interesa za ovu lokalnu zajednicu udruženjima koja su ispunila uslove prošlogodišnjeg javnog konkursa.

Status udruženja od javnog interesa dodijeljen je Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovidih lica, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, Udruženju porodica sa četvoro i više djece „Opstanak“, Udruženju građana „Tračak nade“, te Udruženju penzionera opštine Foča.

Ovaj status dobile su i organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata - Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Opštinska boračka organizacija, kao i Udruženje ratnih-vojnih invalida Foča.

Dobijanjem statusa od javnog interesa ovih osam udruženja ubuduće će biti u povoljnijem položaju kada je riječ o finansiranju iz opštinskog budžeta u odnosu na dosadašnji period, istaknuto je na današnjoj sjednici SO Foča.

Lokalni parlament usvojio je i četvorogodišnju strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnih područja na području Foče.

Odbornici Skupštine opštine imenovali su Radenku Srndović za načelnika Odjeljenja za finansije Opštine Foča, koja je od novembra prošle godine obavljala funkciju vršioca te dužnosti.

 

1706625531_status-od-javnog-interesa-opstine-dobilo-osam-udruzenja.jpg (106 KB)