Dječiji vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ aktivno pohađa oko 130 mališana što je najviše od osnivanja. Svi kapaciteti ove predškolske ustanove su popunjeni, a napravljena je i lista čekanja. Polaznici vrtića prolaze kroz kvalitetan vaspitno-obrazovni program koji je koncipiran prema savremenim pedagoškim normama. Vaspitači rade sa šest vaspitnih grupa koje su pod intenzivnim nadzorom, a svi polaznici prolaze kroz program prepun igre, jezičkih, likovnih, fizičkih, socio-emocionalnih i intelektualnih aktivnosti.

Direktorica Vrtića Miljana Žerajić kaže da je najvažnije da su djeca zdrava i vesela, da se osjećaju sigurno, a igre i druženja neće nedostajati. Ona je naglasila da se u sklopu vaspitno–obrazovnog rada sa djecom posebna pažnja posvećuje preventivnoj zdravstvenoj zaštiti.

Donacijom Vlade Srbije proširen je prostor za još jednu grupu djece, a Vlada Republike Srpske je opremila novosagrađeni dio objekta.

Žerajić podsjeća da su u dogovoru sa predstavnicima lokalne zajednice dogradili ustanovu po evropskim standardima vodeći računa o energetskoj efikasnosti objekta i time omogućili udoban i kvalitretan boravak djece u vrtiću. Govoreći o planovima za tekuću godinu, Žerajić je navela da je neophodno da se izvrši rekonstrukcija krova na starom dijelu objekta.

 

084bfb8e5ab036653e935c73cd579d2a_XL.jpg (282 KB)