Na današnji dan, prije šest godina, prerano nas je napustio bard srpskog glumišta Nebojša Glogovac. Proslavljeni glumac koji se uvijek dičio hercegovačkim porijeklom zauvijek je ostao u sjećanjima Nevesinjaca.

Nebojša je rado dolazio u Nevesinje, a vraćao se hvaleći se „ da nigdje na svijetu nije sreo tako dobronamjerne, čestite, poštene i druželjubive ljude".

Posljednji duži intervju za Radio Nevesinje Glogovac je dao tokom Mitrovdanskih svečanosti 2013. godine. Podsjećamo na tu reportažu:

Jedan od najboljih srpskih glumaca Nebojša Glogovac bio je gost Mitrovdanskih svečanosti u Nevesinju. Njegov nastup tokom svečane akademije izazvao je ovacije publike i bilo je očigledno da su se Nevesinjci poželjeli svog zemljaka.

U intervjuu za Radio Nevesinje Glogovac kaže da je „sto od sto“ Hercegovac jer su mu roditelji iz Nevesinja, a on je rođen u Trebinju.

– Majka mi je iz porodice Samardžija, rođena i odrasla u Nevesinju, a otac je iz nevesinjskog sela Dramiševo. Rođen sam u Trebinju gdje je otac dobio prvu svešteničku službu – ističe Glogovac."Djetinjstvo je ono što čovjeka obilježava i što se najduže pamti. Odrastanje u Trebinju sa par drugova mi je u najdražem sjećanju. Svakog ljeta odlazili smo prvo u Nevesinje kod ujaka i strica, a potom u Dramiševo kod djeda.Čuvao sam krave, jahao konja bez sedla, kupio sijeno i uživao u prostranstvu i slobodi.Sva ta iskustva su neprocjenjiva za mene. Kada pričam prijateljima u Beogradu, ljudima koji su odrasli u gradu, neke doživljaje i utiske iz tog perioda oni slušaju otvorenih usta i ne mogu da vjeruju kakva je to milina i ljepota", pričao je Nebojša Glogovac.

 

c5a174605db7b0420b31afa8f933cbd2_XL.jpg (439 KB)