Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas kupoprodajne ugovore sa 10 građana koji su putem javne licitacije kupili građevinske parcele za izgradnju individualnih objekata u rejonu Prljače, u naselju Gorica.

Ćurić je rekao novinarima da je riječ o značajnom projektu i da će Gradska uprava raditi na tome da se ubrza dobijanje sve potrebne dokumentacije za izgradnju kuća.

"Veoma važno je da prilikom licitacija nije bilo povećavanja cijena zemljišta, pa je cijena u trećoj gradskoj zoni bila oko 50 KM po metru kvadratnom. Popusti od 50 odsto su na rentu i uređenje građevinskog zemljišta i mogu se platiti na rate", rekao je Ćurić.

On je izrazio očekivanje da će ovo biti pozitivan primjer u stvaranju uslova da ljudi ostaju u Trebinju, Hercegovini i Republici Srpskoj, te pozvao da se jave svi sugrađani zainteresovani da grade. "Gdje god imamo placeve na raspologanju, a u vlasništvu su Republike Srpske i treba ih prenijeti na grad da bi ih mogli dati na licitaciju, to ćemo i uraditi", rekao je Ćurić.

Jedan od današnjih potpisnika kupoprodajnog ugovora Nikola Barzut rekao je novinarima da će početi gradnju kuće sa budućom suprugom, da je cijena rente i građevinske dozvole niža 50 odsto, a cijena placa povoljna.

"Nadamo se i dalje dobroj saradnji sa Gradskom upravom", istakao je Barzut.

Parcele ugovor3.jpg (107 KB)