Poboljšanje položaja, kvaliteta života i rješavanje poteškoća sa kojima se svakodnevno suočavaju i dalje će biti glavni prioriteti slijepih i slabovidih u Foči, Čajniču i Kalinoviku, rečeno je na Skupštini Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih lica. Ohrabreni nedavno dodijeljenim statusom udruženja od javnog interesa opštine Foča nadaju se većim budžetskim izdvajanjima, neophodnim za rad i pomoć korisnicima.

Prema riječima predsjednice Organizacije Dare Đajić, dobijeni status znači i veću odgovornost, ali i obavezu u svakodnevnim nastojanjima da se poboljša kvalitet života članova.

-Nadamo se i pogodnostima, naročito kada su u pitanju sredstva iz budžeta Opštine sa kojima će se poboljšati rad udruženja. Imali smo prijem kod načelnika opštine, posjetio je i on nas, upoznao se sa našim problemima među kojima je pitanje finansiranja, te postavljanje zvučnog semafora-rekla je Đajićeva.

Među pogodnostima koje olakšavaju rad Organizacije su i opštinske prostorije, date na besplatno korištenje, navodi Đajićeva.

-Prošle godine smo dobili 1.600 KM od Opštine Foča, tako da je to najveći iznos koji smo uspjeli da dobijemo do sada. Nadamo se da i sa novim statusom za naše udruženje idu bolji dani-rekla je Đajićeva.

Osim kroz budžet lokalnih zajednica, novac za pomoć korisnicima obezbjeđuju putem projekata i donacija. Nadali su se i sredstvima od raspodjele dobiti od igara na sreću.

 

1708776321_svakodnevna-borba-za-bolji-polozaj-slijepix-i-slabovidix.jpg (99 KB)