U Trebinju će u petak, 17. maja, prvi put biti održan festival kantautorske muzike pod nazivom "Kantarion", na kome će nastupiti 15 kantautora iz Evrope.
Kantautor, kompozitor i producent Brano Likić, koji je glavni inicijator održavanja festivala, rekao je novinarima da će se pred trebinjskom publikom predstaviti, između ostalih, Dado Topić, Srđan Marjanović, Aleksandar Saša Kabiljo, Davor Mucić.

On je dodao da će nastupiti i Ranko Slijepčević, Slobodan M. Kovačević, Marko Govorčin, Ekrem Softić, Peca Popović, Goran Duka, autori koji dolaze iz Švedske, Danske, Austrije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

"To su priznati kantautori koji na pravi način mogu da prenesu šta je to kantautorstvo", istakao je Likić.

On je dodao da je ideja da ove godine festival bude revijalnog karaktera i da prikažu stvaralaštvo, te napomenuo da naredne godine organizatori žele da naprave konkurs na koji će se moći javiti kantautori.

Načelnik Odjeljenja za kulturu grada Trebinja Slađana Skočajić rekla je da grad u okviru redovnih izbora manifestacija kulture uvijek ima segment koji je namijenjen za Trebinjce, Hercegovce, što je bio jedan od razloga zašto su se odlučili da podrže ovu manifestaciju, a drugi su poznata kantautorska imena.

"Riječ je o umjetnicima koji su ostvarili zavidan profesionalni, umjetnički nivo u sferi kojom se bave. Sam naziv `Kantarion` je slogan koji se meni dopao kao veza sa kantautorima, ali i Hercegovinom i kantarionom", rekla je Skočajićeva i pozvala publiku da dođe na festival.Kantautor iz Trebinja Ranko Slijepčević izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja festivala, te ocijenio da će to biti lijepa manifestacija i dobro druženje za sve.Prvi festival kantautorske muzike pod nazivom "Kantarion" počinje u petak, 17. maja, u 11.00 časova panel-diskusijom učesnika, a od 20.00 časova planiran je koncert kantautora u Kulturnom centru Trebinje.

 

Kantarion fest 1.jpg (1.58 MB)