Povelja opštine Gacko „Vasilj Grđić“ dodjeljena je primarijusu dr Slobodanu Popari, za doprinos zdravstvenoj zaštiti stanovništva opštine Gacko u ratnom i posleratnom periodu. Ovogodišnje povelje su dodjeljene i primarijusu dr Slobodanu Gutiću, pedijatru, za postignute vrhunske rezultate u oblasti zdravstva, kao i crnogorskom preduzetniku Miodragu Daki Davidoviću, za nesebičnu pomoć i podršku hercegovačkom narodu u ratnom i posleratnom periodu.

pop-velja-760x490.jpg (75 KB)

Opštinsko priznanje „Plaketa Svete Trojice“ dodjeljena je svešteniku Velemiru Kovaču, za uloženi trud i nesebično zalaganje na uzdizanju duhovnog života stanovništvaopštine, kao i kik-bokseru Mateju Mučibabiću, za postignute vrhunske sportske rezultate u domenu kik boksa.

Za održivost visokog stepena zdravstvene zaštite stanovništva opštine Gacko u ratnom i posleratnom periodu nagrada „Plaketa Svete Trojice“ dodjeljena je prof. dr Dragoljubu Kastratoviću, hirurgu, dr Ranku Kadiću, endokrinologu (posthumno), prim. dr Miroslavu Rabrenoviću, kardiologu i prim. dr Đoku Đurišiću, hirurgu.

Zahvalnica opštine Gacko dodjeljena je prof. dr Ratku Mitroviću iz Podgorice za dopremanje  humanitarne pomoći, a posebno u oblasti zdravstvene zaštite stanovništva opštine Gacko.

Opštinska priznanja uručiće Načelnik opštine 23. juna, kada će biti obilježena krsna slava opštine Gacko i Hrama Svete Trojice.