Udruženje građana “Sportom do zdravlja” organizovaće 28. septembra 2024. godine prvi po redu trebinjski polumaraton “SUN RUN”.

Sun-Run-26-1024x683.jpg (132 KB)

U okviru manifestacije planirane su tri trke. Staze su prilagođene svim uzrastima i kategorijama, od strastvenih trkča do najmlađih rekreativaca.

Za “Sun run” trku dugu 21 kilometar pripremljena je živopisna staza od najljepšeg vidikovca Crkvine duž obale Trebišnjice preko Kamenog i Arslanagića mosta kroz najautentičnije dijelove Starog grada, pa Zasad poljem do Grada sunca. Cilj je stići do platoa ispred Hotela “Leotar”.

Za rekreativce je planirana “Fun run” trka od 7 kilometara, za uzrast iznad 14 godina, a za najmlađe učesnike biće organizovana “Dječija trka radosti” .

Sun-Run-140-1024x683.jpg (194 KB)

Prema riječima organizatora cilj ove manifestacije nije  samo takmičenje, već  promocija zdravog načina života i fizičke aktivnosti među najmlađima. Kroz igru i zabavu, djeca će učiti o važnosti kretanja i timskog duha, a roditelji će dobiti priliku da provedu kvalitetno vreme sa svojom djecom na svježem vazduhu.

Napravi jedinstvenu trkačku razglednicu Dučićevog grada. Pridruži se, pokreni se, možeš ti to!