Kajakaši kajak kanu kluba „Trebišnjica“, učestvovali su proteklog vikenda na 10. Međunarodnom takmičenju u kajaku na mirnim vodama „Višnjićevo 2024“, na rijeci Bosut u Srbiji i osvojili šest medalja, od čega četiri zlatne i dvije bronzane.

kajak.jpeg (383 KB)

Takmičari koji su predstavljali Trebinje i klub „Trebišnjica“ su: Tijana Vico, Marija Kurtović, Dimitrije Kusalović, Matija Vico i Momčilo Ninković.

Marija Kurtović je osim u svojoj kategoriji, osvojila zlatnu medalju i u kategoriji kadeta, a ona je inače aktuelni prvak Republike Srbije u kategoriji pionira.

„Iskoristili smo odlazak na takmičenje u Srbiju da odemo i do Segedina u Mađarskoj i kupimo jedan takmičarski kajak jednosjed. Ovaj kajak je izuzetnog kvaliteta i njegovu kupovinu je u potpunosti omogućio Grad Trebinje. Ovim putem se zahvaljujem Gradu Trebinju i gradonačelniku Mirku Ćuriću koji su izvršili uplatu od 2.000 evra za kupovinu kajaka i samim tim pomogli našim takmičarima da budu konkurentni sa ostalim klubovima. Ovo je vrijedna donacija za naš klub i mi ćemo sada biti u mogućnosti da još kvalitetnije treniramo i pružimo mogućnost da se još više djece iz našeg grada bavi ovim psiho-fizičko zdravim sportom. Zahvalio bih i preduzeću 'Hidroelektrane na Trebišnjici',koje redovno prati i pomaže rad našeg kluba“, rekao je trener Vule Pantović.