Direktori škola iz Trebinja pozvali su danas roditelje i đake da svoje knjige poklone učenicima koji u septembru kreću u više razrede.

view-young-students-attending-school.jpg (6.32 MB)

‌Psiholog u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" Sanja Milanović je na današnjem sastanku sa gradonačelnikom rekla da udžbenike koje su učenici dobili prethodne godine iz više kategorija kao što su porodice sa troje ili više djece, kao i odlični učenici, te ugrožene kategorije  daju novoj generaciji učenika kako bi svi bili obezbijeđeni.

‌"Ove godine će biti organizovana podjela besplatnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i za učenike od šestog do devetog razreda iz navedenih kategorija", kazala je Milanović.

‌Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da je ovo prvi put da se na ovakav način organizuje podjela udžbenika.

‌"Imali smo i prije inicijative i ideje, ali ovo je prvi sastanak i zahvaljujem se direktorima koji su obezbjedili prostorije biblioteke da se jave roditelji i djeca da poklone knjige koje su iskoristili u prethodnom periodu. Zna se koje kategorije obuhvata nadležno ministarstvo, a sve one kategorije koje su u socijalnoj potrebi, koje dobijemo kao prijedlog od škola da bi trebalo podržati, lokalna zajednica će podržati", kaže gradonačelnik Ćurić.