Pozorišni komad „Orkestar Titanik“, nastao po tekstu savremenog bugarskog pisca Hrista Bojčeva, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića premijerno će biti izveden večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

orkestar titanik.webp (118 KB)

„Orkestar Titanik“ je priča o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici pod despotskom vlašću kriminalca Meta, koji se predstavlja kao čuveni dirigent i intelektualac Meto fon Metojan.

Beskućnici očajnički žele otići i neprestano isčekuju voz, ali vozovi ne stižu u napuštenu stanicu. Jednoga dana, voz ipak ulazi u stanicu i iz njega izlazi nepoznati čovjek, predstavlja se kao Hari Hudini i nudi recept za spas.

U predstavi, koja je nastala u produkciji Kulturnog centra Trebinje, igraju Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

Scenografija, kostim i izbor muzike, đelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić.

Predstava počinje u 20 časova.