U pozorištu Kulturnog centra Trebinje sinoć je premijerno izvedena predstava „Orkestar Titanik“, po tekstu savremenog bugarskog pisca Hrista Bojčeva, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

orkestar titanik.jpg (531 KB)

Reditelj Milošević je nakon premijernog izvođenja predstave istakao da su veoma zadovoljni, te da su odradili dobar posao.

„Mislim da je reakcija publike večeras bila jako dobra, vidjećemo kako će to izgledati na gostovanjima. Zadovoljstvo nam je što smo pripremili ovu predstavu, sada smo već poprilično umorni jer je dugo trajao proces pripreme. Proteklih sedam dana smo intenzivno radili, kako bismo sve sastavili i mislim da smo večeras dobili produkt koji smo htjeli da dobijemo. Nadam se da ćemo u narednih dvadesetak dana imati barem dva igranja, nakon toga nas čeka FEDRA u Bugojnu, 13. jula“, rekao je Milošević.

Darko Kurtović, jedan od glumaca u predstavi kaže da je glumačka ekipa uigrana, te da su i ranije glumili zajedno u nekoliko predstava.

„Ja nikad nisam prezadovoljan prvim igranjima, jer vidim neke stvari koje se moraju popraviti ali mislim da smo odradili dobar posao. Značilo bi nam još par igranja prije festivala, kada sumiramo utiske znaćemo na čemu bismo još možda trebali malo raditi. Najveći problem nam je bio što nismo mogli da se pripremamo u kontinuitetu i ostali smo bez jednog glumca, tako da je reditelj preuzeo njegovu ulogu i bez zamjerke odradio posao. Ekipa je uigrana, radimo već par godina zajedno i svi imaju iskustvo. Po reakcijama publike, rekao bih da je dobro prošla premijera“, rekao je Kurtović.

U predstavi, koja je nastala u produkciji Kulturnog centra Trebinje, igraju Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

Scenografija, kostim i izbor muzike, djelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić.