Ako ćemo pravo i pošteno sve je u životu novi početak. Svaki novi sat, minut, sekund i svako novo jutro, veče i novi dan je novi blagoslov. Život uvijek piše najljepše priče, priče o padovima i usponima, o izazovima i pobjedama, o brigama i malim ili većim zadovoljstvima.
 
ses.jpg (22 KB)
 
 Životna priča finaliste devete sezone muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno" Miloša Radića Šeša iz Nevesinja koji ima 52 godine ostavlja bez daha.
 
Kako se prije nekoliko godina izborio sa zdravstvenim problemima, tako se i kroz čitavu sezonu svojim glasom borio u emisiji „Nikad nije kasno“ i kako je pobijedio u ovoj emisiji,a o pobjedi ćemo kasnije...
 
Miloša ni 5 stentova nije spriječilo da pokaže svoj talenat pred milionima gledalaca pa je tako prije par dana zapjevao i u velikom finalu devete sezone.
 
Iako je tek prije nekoliko godina počeo profesionalno da se bavi muzikom, još u detinjstvu shvatio je da je upravo ona njegova najveća životna ljubav.
 
"Prvi dodir sa muzikom imao sam kada sam na jednoj melodici, koju sam dobio od strica, odsvirao neke tonove. Tada sam krenuo malo da sviram i da razvijam sluh", rekao je on za Grand.
 
Prije šest godina Milošev život se mijenja iz korjena, jer se tada razbolio, pa je nakon operacija i bolesti prerano morao da ode u penziju.
 
"Radio sam u rudniku u elektrani „Gacko“ kao vozač dampera. Tu sam radio 15 godina, ali sam onda imao tu nesreću da sam doživio infarkt, pa sam onda morao da napustim posao. Trenutno sam u penziji. Imao sam infarkt 2018. godine, imam dva stenta ugrađena. I na rehabilitaciji sam dobio neke smetnje i ponovo sam imao intervenciju, ugradili su mi još tri, tako da imam pet", ispričao je Miloš Radić.
 
Tek kada se oženio počeo je profesionalno da pjeva. Naime, prvi put je mikrofon uzeo u ruke na svojoj svadbi i od tada pjeva za druge ljude, a ne samo za porodicu i najbliže prijatelje.
 
"Kasno sam se oženio, tek u 42 godini i Bog mi je dao sina. Na svojoj svadbi sam prvi put počeo i da pjevam. Do tada sam pjevao samo za prijatelje i porodicu",  priznao je pevač.
 
Kako i sam priznaje, muzika je lijek za njegovu dušu, pa se tako uz note oporavio i izliječio nakon operacije srca.
 
"Osjetio sam da mi pjevanje prija za organizam. Pauzirao sam pola godine poslije samog udara, onda sam se oporavio skroz i vratio. Ovo je možda neki novi početak, vidjećemo",  kazao je Miloš.
 
Nego šta nego novi početak. Pobjednički početak. Činjenice govore da je Miloš u finalu emisije osvojio dva druga mjesta. I nakon glasanja SMS glasovima i nakon glasanja facebook glasovima.
 
Ako ovo nije pobjeda, potpisnik ovih redova ne zna šta bi mogla da bude.