Trebinje je jutros zahvatilo jako nevrijeme, u vidu pljuskova i olujnog vjetra, koji je lomio drveće, dizao crijep sa krovova kuća i zgrada, oštetio automobile.

NEVRIJEME.jpg (487 KB)

“Do sada je zaprimljen veliki broj poziva naših sugrađana, koji su prijavili da im je vjetar podigao crijep sa krovova kuća i zgrada, ima i nekoliko oštećenih automobila, dosta je polomljenog granja i drveća. Pozivi nam stižu iz gotovo svih naselja. Ekipe su na terenu, tu su pripadnici nadležnih službi, vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, javnih ustanova ’Ekologija i bezbjednost ’, ‘Radnik ’, dajemo sve od sebe, uprkos kiši koja ne prestaje, da situaciju što prije saniramo”, kaže za Radio Trebinje Nemanja Sorajić, šef Službe civilne zaštite Grada Trebinja.

Najjači udari sjeverozapadnog vjetra, od 5:30 do 5:40 časova dostizali su 100 kilometara na čas, a samo za dva sata pala su 34 litra kiše, navode iz Meteorološke stanice Trebinje.

Kako saznajemo u ElektroHercegovini, zbog nevremena, bez struje su trenutno Trebinjska brda, dio potrošača koji se snabdijeva preko dalekovoda Dračevo i dio Ubala. Ekipe su na terenu i rade na što bržem otklanjanju kvarova.

Vodosnabdijevanje grada za sada je uredno, potvrđeno je za Radio Trebinje u gradskom Vodovodu.

U 8 časova u Trebinju je izmjereno 17 stepeni Celzijusa, nestabilno vrijeme očekuje se do večeras, kada bi, prema prognozama meteorologa, trebalo da dođe do prestanka padavina.