Operativni centar Civilne zaštite u Trebinju do sada je stiglo više stotina poziva o šteti nastaloj usljed nevremena koje je nedavno pogodilo ovaj grad, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, napominjući da su komisije još uvijek na terenu i da šteta još nije sumirana.

KUCA.jpg (319 KB)

Ćurić kaže da u posljednje vrijeme dobijaju i zahtjeve za procjenu štete na poljoprivrednim kulturama, jer je u ruralnim područjima, osim vjetra i lomljenja stabljika, bilo i grada, ali se ispostavilo da je šteta evidentirana i na nekoliko spomenika u Gradskom groblju.

"Zajedno sa nadležnim komunalnim preduzećem sigurno ćemo naći rješenje, jer je činjenica da je nevrijeme i na groblju napravilo problem, a ljudi čiji su spomenici tamo izdvajaju i sredstva za održavanje groblja, tako da mi kao dogovorni treba tu da reagujemo", kazao je Ćurić.

U Javnoj ustanovi "Ekologija i bezbjednost"  saopšteno je i to da su u selu Vučja kod Trebinja, na granici sa Crnom Gorom, zabilježili i jedan lijep gest u kome su komšije, rodbina i prijatelji, ne čekajući pomoć nadležnih službi, priskočili u pomoć porodici Šegrt na sanaciji kuće.