Novinarka RTRS-a Nataša Miljanović Zubac iz Trebinja mjesecima trpi prijetnje, zastrašivanja i napade, te strahuje za ličnu bezbjednost i bezbjednost svoje porodice.

nmz.webp (189 KB)

Miljanović Zubac se danas obratila javnosti u pauzi zasjedanja lokalnog parlamenta, gdje je trebalo da se raspravlja o njenoj bezbjednosti. Međutim, ova tačka se nije nije se našla na dnevnom redu iz tehničkih razloga.

 

"Svaki odbornik i klub odbornika ima mogućnost da predloži određenu tačku za skupštinsko zasjedanje, ali je to potrebno uraditi u skladu sa Poslovnikom, a danas nije bilo ispunjeno to što nije bio pripremljen materijal, pa se čak ne zna ni tačan naziv tačke o kojoj bi se eventualno raspravljalo”, objasnio je predsjednik skupštine Dragoslav Banjak.

 

Miljanović Zubac rekla je da ne želi da se njen slučaj politizuje i u daljem obraćanju ispričala sve ono o čemu već duže vrijeme javno piše na svojim društvenim mrežama i upoznaje policiju i tužilaštva.

 

"Bilo ko od nas može da se nađe u mojoj situaciji. Mi u Trebinju imamo ljude koji ne ugrožavaju samo moju bezbjednost, već bezbjednost svih nas. Imam poruke koje mi stižu i sve sam ih prijavila PU Trebinje. Bila sam na Odboru za bezbjednost Narodne skupštine RS i upoznala ih sa određenim segmentima svoga slučaja i onoga što nam se dešava u gradu Trebinju – bili su jednoglasni u pravcu tome da će da odreaguju i pošalju zahtjev MUP-u RS u šta ja ne sumnjam", kazala je Miljanović Zubac i zaključila da je posao svakog novinara da ukazuje na društvene anomalije i da zbog toga ne smije da nosi "metu na čelu".