Na graničnom prelazu Klobuk noćas oko 3.30 časova policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su lice S.C, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

klobuk.jpg (881 KB)

Ovo hapšenje nastavak je akcije “Kings” koju su sproveli Tužilaštvo BiH i MUP Republike Srpske u saradnji sa Evropolom.

S. C. je uhapšen na osnovu raspisane potrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kako je navedeno iz MUP RS, on će u toku dana biti sproveden postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

“Navedeno lice je obuhvaćeno realizacijom operativne akcije Kings, a sumnjiči se da je izvršilo krivična djela Organizovani kriminal iz člana 250 Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom Nedopušten promet akciznih proizvoda iz člana 210 a”, stoji u saopštenju MUP-a RS.

Podsjećamo, u akciji “Kings” prošle sedmice u Trebinju je uhapšen Blagoje Baja Milović, a u zapadnoj Hercegovini Ivica Bago. Sud BiH obojici uhapšenih je odredio jednomjesečni pritvor.

Kako je ranije saopšeno iz MUP-a RS, policija je u okviru ove akcije tragala za još lica, a prema nezvaničnim saznanjima Direkta, jedan od njih je i Boris Boban Ivelja.

Ovom akcijom je obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA Zoran Galić, koji je na dan akcije, kako je saopšteno u Tužilaštvu BiH, pobjegao u Hrvatsku.

Kako Direkt nezvanično saznaje, na GP Klobuk uhapšen je Siniša Crnogorac.