U trebinjskom Gradskom parku završen je šesti 3x3 basket turnir i to pobjedom ekipe "Dangerous" iz Podgorice koja je u finalu pobijedila "Ins" iz Pala rezultatom 21:12.

3x3.jpg (276 KB)

Ni finale Evropskog prvenstva u fudbalu kao i direktan prenos 3x3 finala na "Arenasportu" nije uticalo da se okupi veliki broj ljubitelja ovog olimpijskog sporta.

Aleksandar Bulatović, Bogdan Cebalović, Marko Koljević i Miloš Popović bili su bolji od Nevena Damjanovića, Srđana Lalovića, Nikole Pilindavića i Dejaan Šupića i na taj način odbranili titulu iz 2022. godine jer se prošle godine nije igralo.Za osvojeno prvo mjesto dobili su 3.000 KM i trofej koji je napravio trebinjski vajar Željko Aleksić, a poraženi 1.000 KM.

Član pobjedničke ekipe Marko Koljević naglasio je da su zadovoljni što su pozvani na turnir.

"Ovdje smo rado viđen gost i nastavićemo sa dolaskom u Trebinje. Zahvalni smo svim učesnicima koji su učestvovali. U odnosu na turnir iz 2022. godinu, dosta je kvalitetniji. Našu ekipu krasi složnost, a Bojan i ja smo od početka, a polako smo počeli podmlađivati ekipu", kaže Koljević.

Organizator turnira Nikola Topalović istakao je da su dogovorii saradnju sa košarkašem Bojanom Pelkićem da turnir postane internacionalni.

"Dogovorili smo saradnju sa košarkašem Bojanom Pelkićem tako da će zajednički djelovati njegov kamp i mi. Ovo je organizacijski bio teži turnir zbog montažnih tribina, bolje rasvjete, većeg broja ljudi u organizaciji. Dosta smo se spremali jer je Arenasport po prvi put prenosila završnicu turnira", kazao je Topalović.