Tijana Bošković u 27. godini odlazi na svoje treće Olimpijske igre. Najbolja odbojkašica planete, nije krila uzbuđenje pred polazak u Pariz.

tijana boskovic.webp (233 KB)

''Čast nam je i veliki ponos, što ćemo imati priliku da još jednom predstavljamo našu zemlju i našu ekipu na najvećem sportskom planetarnom događaju. Pripreme smo maksimalno iskoristile, odigrale dvije prijateljske utakmice protiv Italije i još tri na turniru u Poljskoj. Sigurne smo da u Pariz idemo spremne, potrudićemo se da se ne vratimo bez medalje'', rekla je ponosna Bilećanka, koja se raduje i nešto lakšem sistemu takmičenja.

''Na prethodnim Igrama smo igrale svaka dva dana. U grupi sa četiri tima, gdje i dva trećeplasirana idu dalje, biće važan svaki bod, svaki set, pa i poen. Mi ćemo se potruditi da, bez obzira na ime protivnika, odigramo isto i da pokušamo da izvučemo maksimum, te da u četvrtfinalu budemo najbolje, ko god nam bude rival.''

Lista favorita je, prema Tijaninom mišljenju podugačka.

''Italija, Kina, Amerika, Turska, Brazil i naravno mi, za titulu. Ne smijemo da zaboravimo Nizozemsku, Dominikanke, Poljakinje, ima tu još sjajnih timova. Kao što reče selektor Gvideti, vjerovatno će deset ekipa željeti medalju.''

Sa Igara u Rio de Žaneiru i Tokiju, Boškovićeva je donijela kući srebro i bronzu. I sama sanja najsjajnije odličje. Bila bi to kruna generacije, u kojoj je ona zaigrala sa samo 17 godina.