U porti Hrama vaznesenja Gospodnjeg danas su uručene nagrade pobjednicima akcije „Biramo najuređeniji kutak Nevesinja“. Ovaj prateći sadžaj 149. Nevesinjske olimpijade ima za cilj da motiviše građane da uređuju svoj životni prostor. Organizatori su Radio Nevesinje, Opština Nevesinje i Javno preduzeće „Komus“.

Posjetioci fejsbuk stranice Radio Nevesinja onlajn glasanjem odlučili su da prva nagrada pripane Milovanu Grahovcu za dvorište porodične kuće u selu Zovi Do. Drugu nagradu zaslužili su Radomir i Ljilja Bratić, a treću Radmilo i Irena Kovačević.

Vaučere u iznosu od 300, 200 i 100 KM uručili su direktori Radio Nevesinja i „Komusa“. Porodica Kovačević svoj vaučer je preusmjerila Fondaciji „Sveti Vukašin“.

Pobjednik ove akcije Milovan Grahovac kaže da je u svoje dvorište uložio dosta truda i vremena, ali da mu pričinjava veliko zadovoljstvo što je renovirao kutak koji je pripadao njegovim precima. Naglašava da sa porodicom rado odlazi u svoj zavičaj i uživa u njegovim ljepotama. On je pozvao svoje sugrađane da šire ekološki duh.

Direktor „Komusa“ Milenko Zirojević naglašava da građani, koji brinu o svom dvorištu daju primjer čitavoj lokalnoj zajednici, a komunalnim radnicima olakšavaju posao. Kaže da će nevesinjsko komunalno preduzeće uvijek podržavati ovakve akcije.

 

Milovan111.jpg (509 KB)