Gala koncertom u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, sinoć je u Trebinju počeo šesti festival klasične muzike - „Music&More Summerfest“.

Music 5.jpg (849 KB)

Ovaj festival iz godine u godinu okuplja priznate profesore, muzičare, kompozitore, diriginte te studente klasične muzike iz cijelog svijeta.

Tatjana Ranković, osnivač i direktor Festivala zahvalila je svima koji su pružili podršku i došli na večerašnji koncert.

„Nadam se da je publika uživala u večerašnjem koncertu, na programu su bila djela Mocarta, Štrausa, Bartoka, gost je bila Ksenija Kumento, sopran a nastupila je i studentkinja iz Kine, Gudački kvartet u izvođenju profesora muzike i za kraj ponovo 'SummerFest Camerata’. Učesnici su oduševljeni Trebinjem i svaki put kada dođemo u ovaj amfiteatar bude posebno veče i posebna energija“, kazala je Ranković.

Kompozitor i džez pijanista Jonel Petroj rekao je da će ove godine nastupiti i neki novi muzičari.

„Jako nam je drago što smo ponovo u Trebinju. Moram istaći da je amfiteatar na Crkvini magičan i učesnici su oduševljeni pogledom na grad. Trudimo se da širimo energiju iz Trebinja i da upoznamo sve sa vašim divnim gradom“, dodao je Petroj.

Festival „Music&More Summerfest“ trajaće do 14. avgusta, a koncerti će biti održani i u Kulturnom centru Trebinje, Muzeju Hercegovine, trebinjskom naselju Lastva, kao i u Kotoru.

Generalni pokrovitelj festivala je Kabinet predsjednika Republike Srpske.