Radnici Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), njih 27, tužili su ovo preduzeće zbog toga što im nije isplatilo dio regresa u predviđenom roku.

elektroprivreda-696x464.jpg (62 KB)

Iz Osnovnog suda u Trebinju stigla je potvrda da su tužbu od radnika ERS-a zaprimili još 18. jula. Predmet je, kažu, uzet u rad bez odlaganja.

“Osnovni sud u Trebinju je dana 18.07.2024.godine zaprimio  tužbu radnika Elektroprivrede Republike Srpske, kao tužilaca, protiv tužene MH Elektroprivreda RS, matično preduzeće AD Trebinje radi isplate neisplaćenih novčanih potraživanja – neisplaćene razlike između isplaćenog i pripadajućeg regresa za godišnji odmor za 2024.godinu”, potvrđeno nam je u Osnovnom sudu u Trebinju.

Radnici su nezadovoljni novim kolektivnim ugovorom i smatraju da su umanjena njihova prava, iz Odbora sindikata ne dijele isto mišljenje.

 „Odbor sindikata radnika ERS-a je bio jednoglasan da se potpiše kolektivni ugovor u ovom obliku kako je potpisan i nijedno radničko pravo nije umanjeno, samim tim ni to navedeno pravo, jer se regres prima u punom iznosu“, rekla je za „Direkt“ ranije Koraljka Kovačević Markov.