U narednim danima počeće rekonstrukcija puta od novog kružnog toka kod Kamenog mosta, kroz Dušanovu i ulicu Trebinjske brigade do kružnog toka na obilaznici.

palme trebinje (1).jpg (88 KB)

Riječ o veoma važnom projektu za grad kojim će biti rekonstruisano oko 1.500 metara puta, a koji će zajednički finansirati Grad Trebinje i Putevi Republike Srpske.

"Projekat predviđa rekonstrukciju saobraćajnice, izmještanje dijela vodovodnih cijevi, sanaciju sistema tehničke vode, osvjetljenje zelenih površina, izmještanje šahtova, ali i izgradnju još jednog kružnog toka i to na Ložioni, kod nekadašnje autobuske stanice. Projekat predviđa i djelimičnu izmjenu postojećih saobraćajnih pravila kako bi se ukloniti i semafori na raskrsnici koja spaja Vidovdansku (iz pravca Mosta Iva Andrića) i Dušanovu ulicu", naveo je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Prema njegovim riječima, nedavno je održan sastanak sa rukovodstvom "Puteva Republike Srpske" koji su podržali jooš jednu inicijativu Grada.

"Želim da se zahvalim direktoru Puteva Republike Srpske gospodinu Milanu Dakiću jer je prepoznao našu inicijativu i podržao njenu realizaciju. Brojni Trebinjci su imali primjedbe na ovu ulicu, koja nije sređivanja otkada je izgrađena. Sada to rješavamo i radovi počinju veoma brzo", kazao je Ćurić.

On je istakao i da su Putevi, zajedno sa Gradom, finansirali izgradnju treće trake kod skretanja za gradsku kapelu kao i da su obezbijedili sredstva za izgradnju saobraćajnice i trotoara od sjevernog ulaza u gradsko groblje Podgljivlje do ulice Vlatka Vukovića u naselju Hrupjela.