U organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji i Austrijsko-srpskog privrednog foruma, u Trebinju su danas počeli trodnevni susreti lokalnih i austrijskih privrednika.

privrednici.jpg (409 KB)

Šef Predstavništva RS Mladen Filipović rekao je da se pozivu na susrete, organizovane s ciljem promocije investicionih potencijala Srpske i jačanje privrednih veza s Austrijom, odazvalo 30-ak predstavnika austrijskih kompanija.

„Osim predstavljanja naših firmi austrijskom tržištu i upoznavanja sa privrednim potencijalima Republike Srpske, što se pokazalo kao dobra ideja, željeli smo i da dovedemo ovamo privrednike iz Austrije, jer je direktan kontakt uvijek praktičniji i produktivniji“, kaže Filipović i dodaje da su u svemu imali podršku gradskih vlasti.

„Gradonačelnik Mirko Ćurić je podržao našu inicijativu da Trebinje bude domaćin jednom ovakvom okupljanju, a privrednici su odmah uvidjeli mogućnosti za investiranje. Kao grane sa najviše potencijala za izvoz prepoznate su drvopređivačka, prehrambrena i metaloprerađivačka industrija, zbog traženosti na austrijskom tržištu“, pojašnjava Filipović.

Predsjednik Područne privredne komore Trebinje i vlasnik kompanije „Dineco“ Duško Pantović kaže da očekuje konkretne rezultate od trodnevnog privrednog foruma.

„Osjećao sam obavezu da, kao predsjednik trebinjske privredne komore, zajedno sa Predstavništvom RS, povežemo lokalne privrednike sa austrijskim, a najprije kroz ovaj neobavezujući kontakt. Kako je odziv odličan, planiramo da već od septembra naredne godine organizujemo forume i konferencije, s ciljem razvoja privrede i spajanja preduzeća, a očekujemo da će ovi susreti postati tradicionalni“, istakao je Pantović.