Za sedam dana, tačnije od 12. do 18. avgusta ove godine, koliko je trajala akcija trebinjske policije, a koja se ticala kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju, na području najjužnijjeg grada u Republici Srpskoj evidentirano je čak 189 vozača koji su upravljali automobilom iznad dozvoljenog ograničenja.

policija-rotacija-768x461.jpg (47 KB)

Tu su posebno izdvajaju dva vozača, za koja je ustanovljeno da su vozili čak 80 km/h više od onoga što je dozvoljeno, što se evidentira kao nasilnička vožnja.

Za ovu "divlju vožnju", slijede, kako to zakon nalaže, prekršajni nalozi.

"Policijski službenici su u radu koristili savremene radarske sisteme. Od 189 evidentiranih, 126 vozača su vozila od 10 do 20 km/h više od dozvoljene brzine, 43 vozača su vozila od 20 do 30 km/h više od dozvoljene brzine i 18 vozača je vozilo više od 30 km/h više od dozvoljene brzine", saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

U istom periodu, na području kompletne Policijske uprave Trebinje, 26 vozača je isključeno iz saobraćaja, od čega čak 21 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

"Jedan je isključen zbog odbijanja droga testa, tri zbog toga što su upravljali vozilom prije sticanja prava na upravljanje i jedan vozač zbog toga što nije imao odgovarajuću kategoriju", pojasnili su iz PU Trebinje.

Pored toga, devet vozača je uhapšeno jer su imali više od 1,50 promila alkohola u krvi.

Uz sve navedeno, iz PU Trebinje dodaju da će od 19-30. avgusta 2024. godine realizovati preventivnu kampanju "Nijedan više" koja je usmjerena na podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u saobraćaju.