Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Trebinju povodom slave grada Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

dodik.jpg (104 KB)

Dodik je večeras kazao novinarima da  se u Trebinju iz godine u godinu vidi napredak na dobrobit svih koji žive u ovom gradu, te najavio da bi za mjesec-dva trebalo da počne masovan otkup zemljišta za izgradnju aerodroma.

Dodik, koji u Trebinju prisustvuje obilježavanju slave grada, istakao je da u Trebinju treba da se izgradi još mnogo toga, kao što su kongresni centar i obilaznica oko grada.

"Gradi se i nova bolnica na kojoj radovi dobro teku, a koja će biti jedna od najmodernijih u regionu, po čijem završetku će biti završen stogodišnji posao", rekao Dodik novinarima ispred trebinjskog Sabornog hrama gdje je prisustvovao prazničnoj večernjoj službi.

Dodik je naglasio da Trebinje od Preobraženja do Preobraženja dobija novi lik.

"To je lijep, ugodan lik tog grada punog ljudi dobre volje. I ako neko hoće da vidi napredak, onda neka dođe u Trebinje i vidjeće na koji način se gradi urbana sredina", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Predsjednik Srpske je zahvalio svima koji su davali podršku izgradnju nove bolnice u Trebinju, kao i gradonačelniku Mirku Ćuriću na podršci tom i drugim projektima u gradu.

Dodik je povodom današnjeg praznika Preobraženja Gospodnjeg i slave grada Trebinja rekao da je Preobraženje trenutak kada svi lično treba da se preobraze, ali i kada pratimo kako će se društvo preobraziti.