"Danas 19. avgusta 2024. godine na veliki praznik Preobraženja Gospodnjeg okupio se veliki broj vjernika kod Crkve u Avtovcu, gdje je dostojanstveno obilježena tradicija ovog mjesta i Hrama posvećenog velikom srpskom svecu, uz prigodno narodno veselje", rekao je za Radio Gacko ispred Crkvenog odbora Aleksa Zelenović.

PREOBRAZENJE-AVTOVAC.jpg (57 KB)

On je dodao da je praznik obilježen uz crkvene svečanosti i tradicionalni Turnir u malom fudbalu, a održan je i „Memorijalni turnir“ posvećen Draganu Zelenoviću.

„KUP Preobraženja“ je odigran u organizaciji MZ „Avtovac“. U Mjesnoj zajednici ističu da se tradicija čuva zahvaljujući dobrim ljudima, a posebnu zahvalnost duguju RiTE Gacko, koji je pokrovitelj nagrade za 1. mjesto  (1500 KM), zamjenika načelnika opštine Gacko-donatoru novca za drugu nagradu (800KM), kao i Sindikatu RiTE Gacko.

Oni su pomogli organizaciju ovog dešavanja koji ima i humanitarni karakter.

Na turniru učestvuje 7 ekipa iz Gacka, Nevesinja i Plužina. Uvertira za današnji događaj bio je i turnir za dječake koji je juče održan u čast Dragana Zelenovića- Zelenog, a učestvovala su djeca iz Ljubinja, Trebinja, Bileće i Gacka.