U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera.

ljetnja (8).jpg (748 KB)

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 30 i 36 stepeni.