Snimak pravoslavnog sveštenika koji igra fudbal sa malim Palestincima u Vitlejemu postao je viralan na društvenim mrežama zbog prelijepe slike koja je poslata u svijet. Danima se nagađalo ko je svešteno lice, iz koje je zemlje i da li je snimak autentičan?

danilo

Naime, na snimku je arhimandrit Danilo Trpčevski, koga su Gačani i vjerni narod Hercegovine upoznali kao igumana manastira Svetog Save u Goliji.

Kako je rekao za "Blic", on je u Svetu zemlju otišao na obiljeležavanje Vaskrsa, a susret sa mališanima imao je u neposrednoj blizini hotela u kom su odsjeli. Mali Palestinici bili su, kako je rekao, veoma živahni i spremni na igru i šalu, što se i videlo na snimku.

Iako je bilo govora da je snimak nastao nedavno, arhimandrit Danilo je otkrio da se isti nalazi na njegovom profilu i da je neko odatle prije izvesnog vremena vjerovatno objavio dalje.

Snimak koji je prenijet sa naloga arhimandrita Danila Trpčevskog samo na "Iksu" (nekadašnjem "Tviteru") pregledan je više od 111.000 puta i sakupio je veliki broj pozitivnih reakcija. Ono što je svima upalo u oči jeste činjenica da su i on i mališani uživali u igri.

"Prelepo i puno ljubavi", "Mnogo smo veliki nekada", "Ljubav i blagost ne znaju za granice", smjenjivali su se komentari.

Nažalost, bilo je i onih koji su, kao i u svemu, i u ovom snimku tražili negativnu stranu.