Trebinjska policija uhapsila je danas Radoja Matkovića, za koga se od prvog dana sumnjalo da je vinovnik saobraćajne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen Ljubinjac Dušan Kisa (35), a koji je sutradan, 18. jula ove godine od posljedica preminuo u KBC Podgorica.

matkovic.webp (258 KB)

Matković je tvrdio da je u saobraćajnoj nesreći njegovim mercedesom upravljala supruga koja je i sama priznala krivicu, ali se ni porodica pokojnog Kise, ni cjelokupna javnost, pozivajući se na očevice, nisu pomirili s tim.

U Policijskoj upravi Trebinje je potvrđeno da je Matković lišen slobode i da su mu oduzeta lična dokumenta, te da će  u policijskom pritvoru ostati do sutra, kada će, uz izvještaj o krivičnom djelu Ugrožavanje javnog saobraćaja, biti predate Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Matković se sumnjiči da je kobne noći u selu Jasen nadomak Trebinja upravljao vozilom mercedes na osnovu DNK uzoraka koji su bili na vještačenju u Beogradu.

Da li će, ukoliko se dokaže da je on zaista bio vozač, slobode biti lišena i njegova supruga jer je lažno svjedočila u korist supruga, ili će na bilo koji drugi način krivično odgovarati za sada nije poznato. 

Porodica pokojnog Dušana nije davala nikakve komentare, već samo kažu da vjeruju da je pravda spora, ali dostižna, jer su nedavno obavili četrdesetodnevni pomen pokojnom Dušanu, a tada još niko nije bio lišen slobode.