U Narodnoj biblioteci Trebinje počeo je upis polaznika na kurs engleskog jezika, nastava se organizuje na svim jezičkim nivoima, od A1 do C2, a u posebnoj ponudi su priprema kandidata za polaganje Kembridž međunarodnih ispita, individualni kursevi, kao i časovi prilagođeni školskim programima osnovaca i srednjoškolaca.

biblioteka.jpeg (108 KB)

Ana Vlatković, bibliotekar i profesor engleskog jezika kaže da Narodna biblioteka Trebinje već 16 godina organizuje kurs engleskog jezika, te da su prezadovoljni interesovanjem i odzivom sugrađana.

„Nastava će trajati osam mjeseci, u dva semestra i trudimo se da pratimo školsku godinu. Polaznici su podijeljeni u grupe, časovi se održavaju dva puta sedmično, ako je malo veća grupa čas traje oko 90 minuta, dok za manje grupe čas traje sat vremena. Trudimo se da atmosfera bude prijatna, kako bi polaznici kurs završili zadovoljni i puni znanja. Svi polaznici prije upisa na kurs odrade dijagnostički test, koji nam pokaže njihov nivo znanja kako bismo mogli formirati grupe. Zainteresovanost sugrađana za kurs tokom ovih 16 godina je uvijek bila na visokom nivou, što je sigurno potvrda uloženog truda i kvalitetnog rada sa polaznicima“, rekla je Vlatković.

Zorica Gnjato, koja je završila kurs engleskog jezika u Narodnoj biblioteci ističe da je prezadovoljna znanjem i profesorima.

„Ono što mi se najviše dopada je posvećenost profesora, veoma su pristupačne i dostupne da, osim na času, objasne dodatno sve što nam nije jasno. Smatram da su ovi časovi odlični, jer se kroz razgovor sa profesorima i drugim polaznicima kursa mnogo više može naučiti nego na nekim onlajn kursevima. Svima bih preporučila da upišu kurs, kvalitet je na zavidnom nivou, cijene su pristupačne i ja ću se potruditi da u budućnosti upišem i završim još jedan nivo ovog kursa“, dodala je Gnjato.

Polaznici kursa engleskog jezika imaju pravo na besplatnu članarinu u trebinjskoj Biblioteci, a Biblioteka nudi i popust prilikom upisa više članova iz iste porodice.

Upis traje do 20. septembra, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Narodne biblioteke Trebinje.