Kod hrama Svetih Kirila i Metodija u izgradnji u trebinjskom naselju Tini danas je održan dobrotvorni narodni sabor pod nazivom „Izgradimo hram, igradimo sebe“ i osveštano je novo zvono na hramu.

sabor.jpg (501 KB)

Sveštenik Dražen Tupanjanin je u svojoj besjedi istakao da je osveštanje zvona na hramu Svetog Kirila i Metodija veliki dan za stanovnike naselja Tini.

Obraćajući se prisutnim vjernicima, Tupanjanin im je rekao da prime ovaj sveti hram, da izgrađujući ovu crkvu, izgrađuju i sebe.

„I da to bude zaista ono što su u svom srcu željeli Sveti Kirilo i Metodije, kada su došli u devetom vijeku u naše krajeve i propovjedali riječ Božiju. Propovjedali, ne silu i strahotu, nego ljubav, milost i oproštaj. Neka nas Gospod sve blagoslovi i ova zvona da nas podsjete da uvijek treba da se iznova svakog dana opredjeljujemo za Hrista, pa i kada posrnemo jer smo ljudi, da imamo kome da se vratimo. I Hristos će nas sačekati u zagrljaju koji je pun ljubavi, razumjevanja i opraštanja“, naveo je Tupanjanin.

Sutra će od 8 časova biti služena sveta liturgija, a svi zainteresovani svoje priloge mogu lično uplatiti kod hrama Svetih Kirila i Metodija, od 8 do 12 časova ili na žiro račun Crkvene opštine Trebinje br. 5517002230177168, sa naznakom za izgradnju hrama Svetih Kirila i Metodija.

 „Draga braćo i sestre, izgradimo hram, da bi hram izgradio nas“, poručuju iz Srpske pravoslavne parohije trebinjske i Građevinskog odbora za izgradnju hrama u Trebinju.

Izgradnja hrama Svetih Kirila i Metodija u trebinjskom naselju Tini počela je početkom marta ove godine.