Manifestacija „Hercegovačko sijelo“, koju po drugi put organizuje Grad Trebinje, biće održana ovog vikenda u gradu na Trebišnjici.

Hercegovacko sijelo-01 (1) (1).jpg (747 KB)

Slađana Skočajić, načelnik Od‌jeljenja za kulturu Grada Trebinja ističe da će u programu biti oko 90 učesnika, koji su pripremili bogat kulturno-umjetnički program.

Smisao ovih druženja je da se ukaže na važnost njegovanja tradicije i kulture hercegovačkog kraja.

„U subotu, od 19 časova i 30 minuta, na Trgu slobode, na drugom „Hercegovačkom sijelu“ nastupiće solista Anja Đurić, zdravičar Lazar Ambulija te narodni pjesnik Predrag Janičić. Sa nama su kao i uvijek ANI „Jovan Dučić“ Trebinje i KUD „Alat SL“, potom pjevačke grupe „Zvuci sa kamena“ iz Gajdobre, „Popovci“ i „Ljubomirci“ kao i pjevačka grupa KUD-a „Ljubinje“. Na „Hercegovačkom sijelu“ će nastupiti i Etno grupa“ Simonida“ iz Nevesinja, pjevačka grupa i guslari „Vojvoda Gligor Milićević“ iz Bileće, pjevačka grupa „Sava Vladislavić“ iz Gacka te Veselin Deretić i guslari iz Udruženja „Bijela Gora“, kao i mladi guslari Radovan Lečić, Đorđe Stevović, Sveto Vujović i Ognjen Stojanović“, navela je Slađana Skočajić.

Skočajićeva je pozvala građane, posebno starije Trebinjke i Trebinjce da uveličaju ovaj događaj i zajedno sa gostima iz Gajdobre i Istočne Hercegovine, uživaju u prigodnom druženju i autentičnom posluženju.