Uzbudljivo je bilo proteklih dana na regatnom centru beogradske Ade Ciganlije za kajakaše iz Kajak kanu kluba Trebišnjica, gdje je troje sportista iz trebinjskog kluba nastupilo je na prvenstvu Srbije u sprintu za sve kategorije.

kajakasi.jpeg (496 KB)

KKK Trebišnjica predstavljali su kajakašica Marija Kurtović u kategoriji Pionirki K1, kanuisti Tamara Pavić u kategoriji Seniorke C1 i Zoran Obradović u kategoriji Seniori C1. Marija i Tamara su posebno briljirale okitivši se medaljama na ovom izuzetno prestižnom takmičenju. Marija se vratila sa zlatnom medaljom u kategoriji K1 1000 metara, te po već drugi put osvojila prvenstvo Srbije. Vicešampion je i Tamara Pavić osvojivši medalju veslavši trku C1 200m. Samo 15 dana prije ovoga takmičenja Marija Kurtović je oborila normu i dobila poziv za ulaz u nacionalni tim Srbije za juniore (16-17 godina), te je učestvovala na pripremnom kampu Olimpijskih nada na Srebrenom jezeru u Srbiji.

Kamp je bio priprema za takmičenje olimpijskih nada koje će se održati 19. septembra u Segedinu ( Mađarska). Olimpijske nade su takmičari do 17 godina tako da je ogroman uspijeh što je takmičarka našeg kluba uspijela da sa svojih 13 godina ostvari vrijeme koje je potrebno za ulazak u nacionalni tim Srbije i učestvovanje na takmičenju.